Binnendeuren

Binnendeuren plaatsen

Een binnendeur scheidt ruimtes  binnenshuis van elkaar en heeft een isolerend effect, omdat het de warmte in een ruimte houdt. Binnendeuren vormen een belangrijk onderdeel van het interieur. Het is dan ook van belang dat de binnendeur past bij de inrichting van het huis. Zo past een klassieke, houten deur niet bij een ultramodern interieur.

Soorten binnendeuren

Er zijn veel verschillende soorten binnendeuren. Wilt u bewerkte deuren of juist gladde deuren? Glazen, houten of kunststoffen binnendeuren? Draaideuren, of gaat u liever voor zwaaideuren? De keuze is groot.

Ensuite deuren
Ensuite deuren geven uw huis een karakteristieke uitstraling. Deze soort deuren is dan ook vaak terug te vinden in oude woningen. De deur is de scheiding tussen de voorkamer en de achterkamer. Ensuite deuren worden vervaardigd uit glas, kunststof of hout.

Draaideur
De zogenaamde draaideur is de bekendste binnendeur. De draairichting is van belang, maar ook is het handig om rekening te houden met het plaatsen van de lichtschakelaar. Je wilt immers wel direct bij binnenkomst het licht aan kunnen doen.

Zwaaideur
Een zwaaideur komt u veelal tegen in ziekenhuizen en restaurants. Het voordeel is de snelle toegang tot de ruimte.

Schuifdeuren
Schuifdeuren zijn ruimtebesparend, omdat u geen rekening hoeft te houden met een draaihoek. Ze scheiden de ruimte, maar door ze schuifdeur te openen, kunt u er gemakkelijk weer één ruimte van maken. Bespaar niet op de kwaliteit (en niet op de kosten), want een schuifdeur die piepend en krakend opengaat, is irritant. Het nadeel is wel dat er een hoger prijskaartje aanhangt dan bij een gewone binnendeur.

Materiaal van binnendeuren

De meeste binnendeuren zijn vervaardigd uit hout. Ook glas, metaal en pvc kunt u gebruiken als materiaal voor de binnendeur.

Binnendeuren in houten conctrutieBinnendeur Hout
Voor een houten binnendeur heeft u diverse afwerkingsmogelijkheden. U kunt de deur verven en afwerken met een laklaagje. Een andere optie is de fineerdeur. Dit is een binnendeur die af is gewerkt met een speciaal fineerlaagje. U kunt ook kiezen voor HPL (High Pressure Laminate): een sterke kunststof.

Binnendeuren in houten conctrutieBinnendeur Glas
Een glazen deur ziet er niet alleen mooi uit, maar brengt ook extra licht in de kamer. Vaak wordt er een motief aangebracht in het glas, waardoor u de deur aan uw wensen kunt aanpassen.

Binnendeur Metaal
Een metalendeur is bestand tegen beschadigingen. Roestvorming is uitgesloten, omdat het metaal verzinkt is. Een metalen deur is in diverse kleuren te verkrijgen. Als er al beschadigingen ontstaan, kunt u de deur gemakkelijk oververven.

Binnendeur Pvc
Pvc deuren zijn onderhoudsarm. Ze zijn goedkoop, in vergelijking met metaal of hout. Ze worden in een fabriek gemaakt, waardoor de kans op afwijkingen kleiner is. Bovendien is een pvc deur verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het nadeel is dat pvc uitzet of juist krimpt onder invloed van temperatuurverschillen en niet krasbestendig is.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten binnendeuren in verschillende materialen die u kan overwegen te plaatsen. Men moet rekening houden met de kostprijs, smaak en natuurlijk de mogelijkheden in uw huis. Om een idee te hebben van wat het verschil kan zijn in prijs, vraag een vrijblijvende offerte aan waar u zowel de leveranciers van binnendeuren met elkaar vergelijkt, maar ook het verschil in prijs van de materialen van deze binnendeuren.


Vrijblijvende Ramen & Deuren offerte aanvragen »Ramen en deuren informatie: