Subsidie en prijs zonnepanelen 2012

Subsidie en prijs zonnepanelen 2012In de voorgaande jaren was de prijs voor zonnepanelen fors gezakt. Met dank aan overheidssubsidies en systemen zoals groene leningen, konden de prijzen redelijk laag gehouden worden. Nu, in 2012, lijkt daar verandering in te komen. Niet de prijs zelf zal veranderen, maar wel de subsidieregeling, groenestroomcertificaten en belastingsvermindering.

In 2012 zullen er geen subsidies worden toegekend en wordt de regeling van groenestroomcertificaten aangepast. Wanneer u zonnepanelen in 2012 laat installeren die kleiner of gelijk aan 10.000W zijn, hebt u recht op het volgende bedrag voor uw groenstroomfertificaat. Indien u de zonnepanelen in gebruik genomen hebt tussen 1 januari 2012 en 31 maart 2012, hebt u recht op 250 euro. U krijgt 230 euro als u uw zonnepanelen in gebruik neemt tussen 1 april 2012 en 30 juni 2012. En wanneer u uw zonnepanelen in gebruik neemt tussen 1 juli en 31 december, krijgt u 210 euro. Voor installaties van meer dan 10.000W, krijgt u certificaten van 90 euro. Indien u eraan denkt om zonnepanelen te installeren, doet u dit best zo snel mogelijk aangezien de prijs per certificaat steeds daalt. Het bedrag van deze certificaten zal ook in de komende jaren blijven dalen. In 2011 brachten deze certificaten tussen de 330 en de 270 euro op. Dit wil zeggen dat in vergelijk met vorig jaar, de prijs voor zonnepanelen dus duurder zal lijken.
Deze groenestroomcertificaten kunnen gedurende 20 jaar gebruikt worden. Vanaf 2013 zal dit 15 jaar worden.

Ook de belastingsvermindering is aangepast. Vroeger kreeg u 40% van het totaalbedrag van de factuur terug betaald. Wanneer u zonnepanelen laten installeren hebt in 2011 en ook betaald hebt in 2011, is er geen probleem. De regeling is namelijk van toepassing op de datum waarop de factuur betaald werd, niet op de factuurdatum zelf. Concreet wil dit dus zeggen dat wanneer u bijvoorbeeld 20 december 2011 uw factuur ontvangen hebt en ze 2 januari 2012 betaald hebt, u geen recht hebt op een belastingvermindering van 40%.

Door al deze nieuwe wetgevingen, lijkt het dat de prijs van zonnepanelen in 2012 een heel pak duurder zal zijn, maar dit is niet het geval. De directe prijs van zonnepanelen blijft hetzelfde, maar enkel de subsidies en belastingsverminderingen vallen weg.

De prijs van zonnepanelen wordt berekend aan de hand van verschillende factoren zoals onder andere het merk, de grote, de capaciteit,… daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met uw dak. Wanneer u een plat dak heeft, moet u ook een frame installeren waar uw zonnepanelen op kunnen steunen. Een exacte prijs voor zonnepanelen in 2012 kunnen we u niet geven, maar indien u geïnteresseerd bent, kan u steeds een vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande link te klikken.

Gratis zonnepanelen offerte aanvragen »


zonnepanelen offerte aanvragen